Progatech, Tussendiepen 51, 9206 AB Drachten. Heeft u vragen? Bel ons op 0512 - 51 68 68.

Glasvezeltechniek

Aanleg van glasvezelnetwerken

Progatech Glasvezeltechniek is gespecialiseerd in het monteren en lassen van glasvezelkabels, het meten van glasvezelverbindingen,
het maken van meetrapportages en het inblazen van glasvezelkabels en geleidebuis.

De Data- en Telecommunicatiebranche maakt steeds vaker gebruik van glasvezel. Glasvezelnetwerken maken goede en snelle verbindingen mogelijk voor telecommunicatie, telemetrie, kabeltelevisie en CCTV-systemen.
Als het gaat om nauwkeurigheid en kwaliteit bent u bij ons aan het juiste adres, we werken met de nieuwste apparatuur en onze glasvezellassers beschikken over alle benodigde certificaten. Powermetingen en OTDR-metingen worden gedaan volgens de normen van alle providers en verwerkt in duidelijke meetrapporten.

Zakelijke markt

Progatech Glasvezeltechniek biedt het MKB onder andere turnkey-oplossingen voor de aanleg van een geheel glasvezeltraject of backbone, inclusief civiel, lassen, meten en bijbehorende rapportages.
 • multimode en singlemode netwerken
 • backboneroutes
 • kleine interne verbindingen

OTDR Metingen en rapportages

Progatech Glasvezeltechniek kan glasvezelnetwerken doormeten en/of eventuele storingen lokaliseren en oplossen. Om de gemaakte fusielassen te controleren maakt Progatech Glasvezeltechniek gebruik van een OTDR. Elke vezel, inclusief aan beide zijden aangelaste pigtails, wordt meestal van twee kanten gemeten. Alle OTDR-metingen worden in de vorm van een meetrapport digitaal en op papier vastgelegd.

Allround installatiepartner

Progatech Glasvezeltechniek is voor alle providers van telefonie, internet en televisie een aantrekkelijke partner. Wij denken graag mee met onze opdrachtgevers en hebben een oplossing voor ieder telecomvraagstuk.

Klantaansluitpunten

Dagelijks realiseren wij bij particulieren en bedrijven vele nieuwe internet- en telefonieaansluitingen. Dat gebeurt veelal nog over koperkabel, maar wij zijn in het hele land voor verschillende providers bezig met het vervangen van deze traditionele netwerken door glasvezel. Progatech Glasvezeltechniek zorgt ook voor het installeren van alle diensten over dit nieuwe netwerk. Service- en storingswerkzaamheden maken tevens deel uit van het dienstenpakket.

Patchingen

Naast het maken van de huisaansluitingen verzorgt Progatech Glasvezeltechniek ook de noodzakelijke patchingen in de POP-locaties en realiseren we de activatie van de huisaansluiting. Na de installatie van een actief modem kan de klant gebruik gaan maken van de diensten die beschikbaar zijn op zijn/haar glasvezelaansluiting.

FTTH

Al jaren wordt Progatech Glasvezeltechniek bij de uitrol van FTTH-projecten door aannemers ingehuurd voor de realisatie van huisaansluitingen, na-aansluitingen, POP-inrichting en DP-werkzaamheden. Wij beschikken over een groot aantal lasploegen, volledig voorzien van de benodigde materialen en gereedschappen. Wij kunnen u van dienst zijn met:
 • Lassen van gco's, mb4, mb12, voap, gu1, gb24, etc.
 • Lassen van diverse soorten glaslades
 • POP-locaties inrichten
 • HAS-inspecties
 • HAS-schouwing

Kwaliteit

Als het gaat om nauwkeurigheid en kwaliteit bent u bij ons aan het juiste adres, we werken met de nieuwste apparatuur en onze glasvezellassers beschikken over alle benodigde certificaten. Powermetingen en OTDR-metingen worden gedaan volgens de normen van alle providers en verwerkt in duidelijke meetrapporten.
 • Jan Verschuur

  Jan Verschuur

  Adviseur Datanetwerken en Glasvezeltechniek

 • Djurre Botenga

  Djurre Botenga

  Adviseur Koperkabeltechniek

Glasvezeltechniek

loading